Nova York, NY. – Aquests dies Nova York és la capital del món de la moda. Marques de prestigi de tots els racons del planeta mostren les col·leccions del que serà tendència la propera temporada. És la Setmana de la Moda. Presentacions i passarel·les s’alternen i es disputen l’atenció dels crítics. Les empreses volen recollir aplaudiments que les ajudin a millorar els resultats de l’any anterior. Sempre és el mateix ritual.

L’empremta catalana la va posar dijous la companyia Desigual (Custo Barcelona ho farà avui). Em deia el seu Director General, Manel Jadraque, que aspiren a «col·locar una peça de roba a cada armari del món». No sé si és massa agosarat però les vendes de l’empresa se superen cada any gràcies a un ambiciós pla d’expansió internacional que vol consolidar-los «als Estats Units —el nostre principal mercat després d’Europa— i Àsia, i entrar amb força aquest 2014 a Llatinoamèrica».

Desigual va a roda d’una altre gran companyia de moda catalana, Mango, que inexplicablement no acostuma a desfilar a Nova York. No crec que sigui casualitat que les propostes de Desigual presentades dijous fugin dels colors llampants i histriònics que coneixem i apostin per igualment joves però de tons més sobris. Busquen eixamplar el seu públic objectiu.

Mango, Custo Barcelona i Desigual es miren de reüll, i malgrat que diuen que s’ignoren, estan competint. Amb innovació, una estratègia ambiciosa i productes atrevits estan internacionalitzant una indústria de futur.

Mentre alguns encara es lamenten per la crisi, altres volen conquerir el món. Tot un exemple.

Foto: Desigual

Article publicat el 09/02/14 a Diari de Tarragona

Article publicat el 13/02/14 al Diari ARA

2 comentarios en “La moda i el món

  1. Molt ben estructurat l´article. Concret, sobri, equilibrat, crec que cap de las tres esmentades firmas es podra sentir ninguneijada. ets un bon professional.

  2. Feia pocs dies, ningú parlava de Desigual i era extrany veure algú amb una peça de roba, fins i tot original. M’agrada veure que en aquests temps, una firma catalana creix a aquest ritme, sense fer gaire soroll però de forma efectiva.

    Molt bon article!

Los comentarios están cerrados.