GIRLS-02-popupWashington DC. – Si visiteu aquests dies la ciutat de Nova York i us hi fixeu, us trobareu amb una campanya publicitària que a més de revolucionària pel missatge em sembla necessària. L’alcalde Michael R. Bloomberg ha destinat 330.000 dòlars al projecte NYC Girls Project. L’objectiu és combatre el concepte de bellesa promogut per la publicitat que cada dia bombardeja els consumidors. Amb l’eslògan «Sóc bonica tal com sóc», l’alcaldia de Nova York s’adreça especialment a nenes de 7 a 12 anys que tenen el perill d’assumir com a referent els cossos estèticament perfectes de la publicitat, induint-les a desordres alimentaris, no acceptar-se tal com són o a l’assetjament escolar.

En declaracions al New York Times, l’investigador del Centre de Salud de l’Adolescent de l’Hospital Mount Sinai de Manhattan, Christopher Ochner, critica la publicitat de la moda que «en general encara utilitza models extremadament primes». Segons Ochner, la majoria d’aquestes nenes, quan veuen les models, diuen «Si jo no sóc així, ningú em voldrà a prop o m’estimarà».

Avui, les dónes més que els homes viuen sota la pressió de semblar maques i primes que les condemna a ser esclaves de l’estètica. Es necessari canviar aquests referents. Cal educar les noves generacions com a consumidors intel•ligents que saben distingir entre ficció publicitària i bellesa real.

Podeu veure el vídeo de la campanya aquí.

Article publicat el 09/10/13 a Diari de Taragona

5 comentarios en “Consumidors intel•ligents

  1. Una buena noticia y mas teniendo en cuenta que a quien se le ha ocurrido ha sido un hombre. Los padres de las mencionadas criaturas en lugar de ver el negocio que puede suponer tener una hija de esta corta edad,como modelo, tendrian que preguntarse si a esta hija el futuro le depara algo mucho mas inquietante que el hecho de ser simplemente famosa. QUE VAYAN TOMANDO NOTA LAS EXPLOTADORAS FIRMAS DE MODA.

  2. Ajuda molt que aquest missatge ens vingui dels EEUU directament perque aquí a Europa segur hi paren més atenció.
    Avui en dia, la industria de la moda, bellesa i estètica comuniquen amb molta agressivitat, desvirtuant els valors ètics i morals que afecten a les generacions més joves. Tot és tradueix en una tendència al materialisme i al consumisme exharberat.

    Dubto molt que els americans puguin convertir-se en un exemple del consumisme responsable, o a reduir la tendència materialista de la societat actual, i per això no em deixa de sorprendre – amb molt respecte – la iniciativa de l’alcalde de Nova York.

    Tan de bo, aquest missatge agafi més força a Europa i en poguem aprendre la lliçó.

Los comentarios están cerrados.