Preus

Washington, DC. – S’han sentit alguna vegada menystinguts per la publicitat d’un començ que ens ofereix un producte a 99,99€, 19,99€ o 9,99€? Aquesta estratègia de venda per atreure la nostra atenció fent-nos creure que el cost d’un bé és inferior al real pot tenir els dies comptats, com a mínim als Estats Units.

Des de l’any 2006, el preu del zinc –principal component dels cèntims de dòlar– s’ha encarit fins a tal punt que el cost de produir un penny (com li diuen a la moneda) és gairebé el doble que el seu valor monetari, el que està provocant pèrdues milionàries a l’erari públic. Per això, com explica aquesta setmana The Economist, diverses veus, entre elles la del mateix President Obama, n’han començat a qüestionar la seva viabilitat com a moneda corrent. De fet, a pocs llocs els accepten i ja gairebé ningú els duu a sobre.

penniesEl lobby del zinc sembla ser l’únic interessat en mantenir el penny en circulació, per raons obvies. I m’atreviria a dir que també els directors de màrqueting. Potser alguna associació de consumidors el defensaria per evitar un augment de preus, però l’argument és poc creïble, més tenint en compte que no són pocs els ciutadans que rebutgen el canvi d’un cèntim per evitar-se una moneda tan petita a la butxaca. La seva desaparició clarificaria els preus i acabaria amb els potets i guardioles on acaben al final del dia.

Article publicat a Diari de Tarragona el 23/03/13

2 comentarios en “Preus més clars sense cèntims

  1. És just una de les coses que més vaig notar: la cartera plena de monedes, que en total no sumaven gairebé res i que costava molt de treure’s de sobre. En un pais on la majoria funciona amb tarjeta de crèdit, crec que ho haurien pogut proposar abans! Bona iniciativa!!

  2. Jo sóc una d’aquestes persones que eliminaria les monedes tan petites, per la molèstia que suposen. Però també entenc que si no existissin, hi hauria un arrodoniment dels preus sempre a l’alça, es clar! Jo em dedico a fer muntanyetes de cèntims d’euro per pagar coses com, per exemple, els parquímetres, encara que a les màquines no hi entren aquestes!! S’hauria de pagar tot amb targetes!!

Los comentarios están cerrados.