L’Estàtua de la Llibertat fa 125 anys

Washington, DC. – Aquest divendres la internacionalment coneguda Estàtua de la Llibertat compleix 125 anys. Ubicada a una petita illa al sud de Manhattan (Nova York), l’estàtua va ser inaugurada el 28 d’octubre de 1886 i és un regal que el govern francès va fer als Estats Units com a mostra d’amistat entre els dos països. Des d’aleshores, aquesta dona vestida amb una toga hel·lènica i portadora d’una torxa s’ha convertit en símbol de llibertat per milions de refugiats i exiliats de tot el món.

Coincidint amb aquest aniversari, a partir de demà l’estàtua oferirà el senyal de cinc càmeres instal·lades al capdamunt de la torxa en temps real i durant 24 hores a través d’internet. Les primeres fotografies han despertat certa expectació ja que l’accés a la torxa no és obert al públic des del 1916. Des d’aquesta privilegiada talaia es poden veure magnífiques vistes del sud de l’illa de Manhattan o de les illes Ellis i Governors.

Les cinc càmeres són una donació al National Park Service, que en gestiona l’illa, de l’empresa novaiorquesa Earthcam, la qual és coneguda per haver-ne instal·lat d’altres similars per tot el món. Al seu web podreu trobar-ne les imatges en temps real.

Actualització:
28 oct. – Les càmeres ja són en funcionament. Cliqueu aquí per entrar-hi.