Els toros dels Rivera-Ordoñez al ’60 minutes’

>

Washington, DC.- M’ha causat una profunda decepció el programa 60 minutes de la CBS, ‘Blood Brothers’ (Germans de sang), dedicat al món dels toros a Espanya a través de la feina dels germans Francisco i Cayetano Rivera-Ordoñez. Un equip de reporters, liderat pel periodista Bob Simon, els va seguir el 2008 per diferents places espanyoles, i l’octubre d’aquell any va emetre per primera vegada el reportatge, que ara ha estat reposat.

‘Blood Brothers’ tracta als dos germans com a herois i artistes, i compara la família Rivera-Ordoñez a la nissaga dels Kennedy. El reportatge, però, obvia escandalosament el debat de fons sobre els toros i reprodueix sense vergonya l’Espanya de banderilles i olés. Són seixanta minuts de tòpics, superficialitat, fama i frivolitat, on no hi ha cabuda per cap veu dissonant. La imatge d’Espanya encara gira per molts entorn als braus, la mantilla, la paella i les tapes.

5 comentarios en “Els toros dels Rivera-Ordoñez al ’60 minutes’

  1. >No ens enganyem, el periodisme barato te mercat. igual que el te la telebasura.ara, pero, entendras el que pensen els americans quan es fan reportatges a europa ambientats en la pensilvania profunda i es parla de la cultura americana…el rigor i la veritat no so negoci anymore…mohammed

  2. >Per cert, com va dir en JFK (que no l´ordonyez):The great enemy of the truth is very often not the lie — deliberate, contrived and dishonest — but the myth — persistent, persuasive, and unrealisticmohammed

  3. >Perhaps the piece is interesting to foreigners who are not so familiar with the bullfighting cult following in Spain…personally it made me curious to know more about the bullfighters in question…seems like a brutal sport that is thrilling and brings out some primal instinct in men…

Los comentarios están cerrados.