>Drets laborals i funcionaris negligents

>

Washington, DC.- Es un mite injust creure que el funcionari és una treballador mandrós, poc professional i que està més pendent dels seus drets que dels seus deures. Com totes les generalitzacions, no responen a la realitat, malgrat que això no vol dir que no hi hagi funcionaris que sí siguin mandrosos, poc professionals o que viuen més pendents dels seus drets que del servei públic que han de donar. Malauradament, aquests últims saben que la seguretat d’una feina a l’administració els immunitza a la sanció o a la pèrdua del lloc de treball—malgrat que existeixin vies legals per fer-los fora, en comptades ocasions s’apliquen.

L’alcalde de Washington, DC, Adrian M. Fenty ha fet fora aquesta setmana a cinc funcionaris que treballaven al New Beginnings Youth Center, un centre de menors del Districte de Columbia. A més, ha obert expedient a altres dos amb la idea d’acomiadar-los també, i ha degradat severament al director del centre. El motiu? La fuga de cinc adolescents internats.

El New Beginnings Youth Center es va inaugurar al maig i amb aquesta ja en són dues les fugues de joves; la primera el dia següent de la inauguració.

Adrian M. Fenty és un tipus jove que alguna vegada he sentit que el comparaven a Obama. Trenca esquemes i és atrevit, i això en política no és massa comú. Un cop pressa la decisió, l’alcalde va convocar una roda de premsa per explicar-se, i va justificar la sanció dient que tots van ser negligents en evitar les dues fugides d’un centre que ha costat 46 milions de dòlars. Fantàstic Fenty. Com m’agrades!

Els drets dels treballadors cal defensar-los. Amb això em trobareu sempre, però també en la defensa dels drets dels contribuents. Els ciutadans paguen impostos i reben serveis, i aquests serveis han de ser de qualitat. I si un funcionari no treballa, és negligent o s’aprofita de l’estabilitat i seguretat que li dóna la funció pública, ha de ser sancionat i, si és el cas, acomiadat. I aquí pau, i allà glòria.

Crec que els sindicats, aquí als Estats Units i allà on sigui (a Catalunya també), haurien d’aplaudir decisions com aquestes, perquè els donaria credibilitat. Però, és clar, la demagògia de defensar al “pobre” treballador sempre pot més i dóna més vots sindicals que exigir la feina ben feta, malgrat que això no agradi a tothom.

4 comentarios en “>Drets laborals i funcionaris negligents

  1. >Com a funcionària estic totalment d'acord…que en tinc de companys/es com aquests/es….i fan molta ràbia!!!La pena és que a Espanya, a Catalunya, això no passarà, tenim polítics porucs.

  2. >Gustau, Acabo de llegir el teu article sobre drets laborals dels funcionaris… molt bon article–Felicitats!!! Estic totalment d'acord amb el que dius~ Al final algu que no tingui pors de parlar d'un tabu com aquest!!

  3. >La veritat aplaudir un acomiadament fent en plena rauxa per les fugues no em sembla molt apropiat. Se´ls hauria de posar en baixa administrativa primer per veure realment que ha passat i després decidir si se´ls acomiada o no. Qualsevol organització pública hauria de donar exemple mostrant que una persona sola (ni que sigui l´alcalde)no pot saltar-se pel forro els mínims sistemes de protecció dels seus empleats.

  4. >Personalment estic d'acord amb el Gus, i, referent al comentari del Víctor, no crec que de la nit al dia els hagin fotut al carrer com si res. "Si el río suena, agua lleva", amb més raó en el cas dels funcionaris que estan més protegits en aquest sentit.Des del meu punt de vista, no estic en contra dels funcionaris. Crec que s'han guanyat la plaça, i que en pots trobar de molt professionals i de mandrosos. La meva crítica aniria més encaminada al sistema de funcionariat que hi ha establert, per dues raons primordials. Per una banda, per les condicions de privilegi sovint injustificades de les que gaudeixen com jornades laborals més reduïdes i sous més alts que la mitja, sumat a la garantia de permanència a la plaça assignada. I, contràriament a això, no sel's hi dona la possibilitat de promocionar-se o crèixer dins la seva especialitat o en altres camps, fet que, penso, els porta a una desmotivació i acomodament a la seva feina. Entenc que si optes a una plaça pública, acceptes les avantatges i desavantatges que això implica. Tanmateix al marge dels drets dels treballadors, que defenso fermament, el sistema de funcionariat hauria d'exigir més als treballadors i assegurar-se el bon rendiment de les institucions públiques.

Los comentarios están cerrados.