>La lluita de l’Església per la supervivència

>Washington, DC.- Els catòlics nord-americans estan en guerra civil. El motiu: la invitació que la universitat catòlica per excel·lència del país, University of Notre Dame, ha fet al president Barack Obama per ser investit doctor honoris causa. L’acte d’acceptació està previst pel 17 de maig.

Bisbes i part dels moviments antiavortistes i pro-vida s’estan mobilitzant per protestar per la invitació. Barack Obama defensa la reducció dels supòsits que permeten l’avortament, alhora que vol incrementar l’ajut a mares solteres i a famílies. Els moviments cristians creuen que la invitació de Notre Dame a un president avortista mina “la unitat de l’Església Catòlica al país, l’eficàcia de la seva missió i la credibilitat de les seves activitats a favor de la vida”. Les protestes, tot i que sonores, tenen una acceptació del 28 per cent entre els catòlics nord-americans, segons una recent enquesta del mes d’abril realitzada pel Forum on Religion and Public Life.

Em sorprèn que l’Església no hagi aprés de la recent experiència del Papa Benet XVI a qui se li va privar l’entrada a una universitat on havia de donar una xerrada per motiu de les seves creences. Ara són alguns catòlics els que practiquen la intransigència amb Obama.

Sempre he estat de l’opinió—avortament a banda—que la universitat és un lloc per aprendre, escoltar el que t’agrada i el que no t’agrada i, sobre tot, les raons i els perquès. Obama ha d’anar a Notre Dame defensi el que defensi, perquè el que és important és que s’expliqui i, aleshores sí, que li critiquin amb arguments el que ell defensa.

Val a dir que l’Església Catòlica als Estats Units té un gran problema: el de la seva supervivència. Per cada adult que accepta el catolicisme provinent d’una altra religió, n’hi hi quatre que marxen; i si el nivell de catòlics no decau és principalment per la immigració, especialment la provinent de Amèrica llatina.

3 comentarios en “>La lluita de l’Església per la supervivència

  1. >Cullons Gus, Te has quedado agusto…!!!O la defiendes tú o no la va a defender nadie. Que hay gente que lo hace mal, POR SUPUESTO, pero eso no sirva para GENERALIZAR sobre la Iglesia Católica…!!!Un fuerte abrazo de un amigo.MGP

  2. >Este es un tema muy interesante Gus. A mi siempre me ha sorprendido el nexo causal entre Creyente – Anti-abortista, No Creyente – Abortista. Me explico. En el primero, lo veo logico. Es una vida humana, por lo tanto santa, por lo tanto no puede ser asesinada. Ok.Donde me pierdo es en el segundo. Se puede ser no creyente, pero creer en la dignidad de la persona humana. Es mas, la enorme mayoria de no creyentes que conozco asi son (derechos humanos, no a la pena de muerte, etc). Entonces porque «necesariamente» se es abortista. Quiero decir, no veo el porque no se puede ser no-creyente, y sin embargo anti abortista.

  3. >OK, I can’t resist, so here goes. I’m not even sure I understand everything up here (but assuming the translation software works OK), I need to say: Being a Catholic is much more than being «pro-choice» or «pro-life.» Since NPR is more articulate than I am, allow me to quote: «Pepperdine University law professor Douglas Kmiec says he’s following the moral teachings of the Catholic Church. In an interview, he noted that the U.S. Catholic Bishops tell Catholics in their document Faithful Citizenship to judge candidates by their stand on a variety of moral issues. ‘If they just wanted to say, find the candidate who labels themselves pro-life, and vote for that candidate, they wouldn’t have given us a 36-page document,’ he says. ‘They would have sent us a postcard or printed a line in the bottom of the parish newsletter.'» (http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=96281602)One can easily make the argument that Obama’s positions on health care, education, etc, are much more pro-life than a politician who seeks to reverse Roe vs. Wade but who favors abstinence-only education, thereby perpetuating unwanted pregnancies. Notre Dame should welcome President Obama with open arms.Signed,Una catòlica nord-americana

Los comentarios están cerrados.