Seguint les petjades dels inques

Cuzco (Perú).- El Machu Picchu és una de les joies arquitectòniques i arqueològiques més importants de l’Imperi inca en el Perú. Està ubicada a 130 quilòmetres al nord-est d’una ciutat de quadre, Cuzco, a 2.200 metres d’alçada sobre el nivell del mar. La ubicació de la ciutat era un secret militar, ja que els penya-segats profunds i les muntanyes eren la millor defensa natural. De fet, no va ser fins el 1911 que va ser descoberta.
Hi he estat aquesta setmana passada i puc dir sense miraments que és el lloc més màgic i espectacular en el que he estat mai. És una ciutat mística que el ferotge turisme encara no ha arrasat. La ciutat està dedicada a Inti, el déu Sol, la major divinitat inca.
Em vaig llevar a un quart de cinc de la matinada per veure sortir el sol des de la ciutadella, i vora les 6 del matí ja hi era. Tot i la bellesa de les fotografies no podeu imaginar la pau que inspira l’entorn. El primer que vaig fer és pujar la muntanya que habitualment es veu de fons, anomenada Wayna Picchu. La vista des de dalt quan el sol s’aixeca és la millor recompensa mentre observes la ciutat als teus peus i els efectes de la llum al teu voltant. No m’estranya que el conjunt arquitectònic fos declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1983.
La resta del dies de la meva estada al Perú, les he passat a la ciutat de Cuzco on, entre altres coses, he vist una de les catedrals barroques més maques que recordo. També vaig tenir temps d’una caminada amb nit inclosa a l’aire lliure (en tenda de campanya, és clar) seguint part d’un antic camí inca. Caminar per aquells indrets i dormir a la vora d’unes runes inques han completat un viatge difícil d’explicar però molt recomanable.

Un comentario en “Seguint les petjades dels inques

Los comentarios están cerrados.