>Integrar

>Obama va guanyar les eleccions per diversos motius, un dels més destacats pels experts és el suport que va saber guanyar-se de les minories i els joves. Entre les principals minories, no hi ha dubte que els afroamericans es van mobilitzar de valent sortint de l’apatia amb la que, des de feia anys, veien i vivien les eleccions a la presidència. El somni de Jesse Jackson o Martin Luther King podia fer-se realitat i l’encarnació d’un jove senador, valent, atractiu i intel·ligent els va despertar per inscriure’s (qüestió, aquesta, no gens menyspreable per les dificultats o poques facilitats que les continues administracions republicanes havien posat al servei del conservadorisme més republicà), demanar el vot, fer-se voluntaris (és impressionat la força que tenen els voluntaris als EE.UU.), i sí, finalment, votar.

Obama està en deute amb molta gent per la seva victòria, però amb la població negra del país té un deute difícil de pagar, tot i que molts ja se senten pagats només per veure’l exercint des del despatx oval. Aquesta setmana, però, he trobat unes xifres esfereïdores que diuen molt dels reptes que Obama, com a president, ha de fer front per integrar realment als afroamericans a la «integradora» societat americana, una societat que és vanagloria d’acollir però no s’adona que als negres els continua, en molts casos encara, segregant. Aquí les teniu; parlen per si soles:

7% dels nois adolescents negres han denunciat abusos sexuals

12% de les adolescents negres han denunciat abusos sexuals
28% de noies negres d’entre 12 i 17 anys són obeses
57% dels adolescents noies i nois de 14 anys veuen un dia entre setmana 4 o més hores de TV
94% de les dones negres creuen que de vegades és necessària la disciplina de bufetada
60% dels nens i nenes negres viuen en famílies amb baixos ingressos econòmics
70% dels nens i nenes negres han nascut de mares solteres
34% de nens i nenes negres viuen en famílies pobres
31% de nens i nenes negres han abusat de l’alcohol abans dels 13 anys
23% de nens i nenes negres han estat víctimes de maltractaments

I la que em va deixar realment bocabadat:

L’11% dels nens i nenes negres han estat amenaçats amb armes de foc a l’escola

Qualsevol sociòleg fugiria d’un país amb aquests percentatges, i cap societat europea aguantaria avui en dia una estadística com aquesta. Encara no me’n sé avenir.

Un comentario en “>Integrar

Los comentarios están cerrados.