>Obama: la seguretat i els ciutadans

>Obama vol que els ciutadans siguin els protagonistes els dies previs a la seva pressa de possessió. Falten cinc dies pel jurament i Washington es prepara per rebre més de 2 milions de visitants que no volen perdre’s la cita històrica.

Com va fer el president Abraham Lincon abans de la seva pressa de possessió, la família Obama sortirà demà dissabte de la ciutat de Pennsilvania, a més de 200 quilòmetres de Washington, per arribar a la capital en un tren especial. Els Obama aniran acompanyats en aquest trajecte de la família del vice president electe Joe Biden i d’una afortunada selecció de nord-americans anònims que representen, segons ha volgut Obama, totes les condicions del ciutadans del país (han fet un sorteig, tot i que crec que res és aleatori; més aviat la selecció respón a criteris comunicatius per quedar bé).
Fins dimarts, la capital acollirà actuacions festives per amenitzar i preparar els miles de visitants que entre avui i demà faran cap per seguir d’aprop el traspàs de poders presidencial. Actuen Bono, Bruce Springsting, Shakira… entre altres.
Hi ha més de 15.000 policies i 11.000 soldats mobilitzats en una coordinació sense precedents per garantir la seguretat dels actes. Obama estrenarà dimarts una nova limusina blindada i a prova de bombes, i durant el seu jurament portarà una armilla antibales.

Dimarta hauré de matinar per trobar lloc entre els periodistes acreditats.

Un comentario en “>Obama: la seguretat i els ciutadans

Los comentarios están cerrados.