>Espanya està d’actualitat

>Poques vegades com avui Espanya acapara tant l’atenció dels mitjans nord-americans. A l’edició d’avui dels principals diaris del país Espanya es noticia per diverses qüestions:

-La detenció a Barcelona d’una presumpta cèl·lula d’activistes d’Al-Queda
-La protesta dels transportistes blocant carreteres i dificultant la reposició de bens i gasolina
-La victòria d’ahir de la selecció davant Rússia per 4-1
-El paper de Rafael Nadal al open que acaba de començar a Londres

Algunes d’aquestes noticies fins hi tot porten fotografia.

Aquesta no es la primera vegada que em sorprèn l’atenció que fixa la premsa nord-americana amb fets que passen al país. Recentment se n’han fet ressò de la polèmica dels cuiners, de l’especulació urbanística especialment al sud, de la batalla de l’aigua, o, en l’edició d’ahir del NYT i en portada, les regulacions massives d’immigrants dels últims anys (això, arran de la polèmica que genera alguna de les propostes d’Obama per regularitzar la situació de milions d’immigrants que són als Estats Units sense papers però treballant).

Un parell d’apunts periodístics: m’ha sorprès que la noticia de la detenció de la suposada cèl·lula radical a Barcelona era signada per la corresponsal de París (es com signar una noticia de Mèxic des de Buenos Aires—no s’hi val dir que és Llatinoamèrica). I un altre: en la vaga de camioners la notícia puntualitzava que “Catalonia” tenia gairebé la meitat de les benzineres sense producte.—tampoc em passa desapercebut que els periodistes americans, quan escriuen sobre Catalunya saben de quina realitat política parlen

2 comentarios en “>Espanya està d’actualitat

Los comentarios están cerrados.