>“Aquí las hay de 15, de 18… las que tu quieras, hermano”

>Santo Domingo té una un casc antic preciós. És una de les joies turístiques de la ciutat. Tothom l’anomena la ‘zona colonial’ i, com descriu el seu nom, l’estil dels seus carrers i cases t’ajuden a imaginar-te com devia ser la capital sota la llarga dominació espanyola.

Avui, per enèsima vegada, m’hi he perdut entre les seves cases i patis porticats per matar el temps i buscar un lloc fresc per dinar. En tombar un carrer m’he trobat amb un dels pocs museus de la zona. Hi he entrat encuriosit pel que hi podia trobar. Un guia turístic amb acreditació oficial m’ha ofert un passeig d’una hora i mitja pels barri pagat amb “la propina que te salga del cozarón, hermano”, m’ha dit. “Una hora i mitja passejant sota aquest sol infernal és massa per mi”, he pensat tot refusant l’oferiment. El que sí he aprofitat és per demanar-li un mapa on ubicar-me i decidir què fer en l’hora que encara tenia pel davant. Ajudat per les seves explicacions, he sortit del museu decidit a caminar un parell de carrers més per arribar a una plaça turística on dinar.

Pssst, pssst… hermano!—he sentit darrera meu només trepitjar la vorera.
—¿Sí?—he contestat girant-me al mateix amable guàrdia del que m’acabava d’acomiadar feia només uns segons.
¿Tu quieres, hermano, buenas muchachitas? Buenas, buenas… ¡he!
¿Buenas…?—li he contestat sense amagar la meva sorpresa.
Pero buenas… tu sabes… aquí las hay de 15, de 18… las que tu quieras, hermano.
¿De 15? Pero de 15 son menores—li he contestat.
Uy no, las que quieras… en una casa bien, seguro todo… tu sabes hermano.

En aquest punt m’han vingut al cap els reportatges de denuncia de prostitució infantil a països asiàtic i, per curiositat periodística, he volgut saber alguna cosa més.

—¿Y qué precio?
—Barato hermano… tu lo hablas con ellas…

La meva incomoditat era tal en aquest punt que no he pogut continuar la conversa, i girant mitja cua he continuat caminant. De lluny el guia m’ha cridat el seu nom “Sigfredo”, com esperant que potser més tard tornés a buscar-lo. Només lamento que la meva última resposta hagi estat el silenci.

Un comentario en “>“Aquí las hay de 15, de 18… las que tu quieras, hermano”

Los comentarios están cerrados.