[CAT] La llibertat d’expressió i el Papa Ratzinguer

He llegit a la premsa que el Papa Ratzinguer ha hagut de suspendre una conferència que tenia previst donar a la prestigiosa universitat Sapienza de Roma per l’oposició i protestes de la comunitat universitària. Diuen els professors i els estudiants d’aquest centre que Benet XVI és “hostil a la ciència”. Per això, en un comunicat, el Vaticà ha dit que “sembla oportú posposar l’event”; vaja, cancelar-lo.

Estic indignat. No perquè s’hagi fet callar al Papa, sinó perquè s’ha fet callar a algú que tenia alguna cosa a dir. Si fos estudiant de la Sapienza de Roma sentiria vergonya. Et pot o no agradar el que pensi el Papa, però limitar-li la llibertat d’expressió és inadmissible. No em puc imaginar que això passés a Georgetown (centre privat sota la direcció de la comunitat jesuïta). De fet a la universitat hi ha professors de moral que han estat “corregits” per la Congregació de la Doctrina de la Fe (una mena de comissió que vetlla per l’ortodòxia de la doctrina catòlica), però en cap cas se’ls ha fet fora de la universitat. I encara més: cada cert temps les aules de Georgetown conviden a ponents de tot el món a explicar el seu punt de vista, sigui o no catòlic.

Malauradament, crec que a Espanya també passaria el mateix que ha passat a la Sapienza. Quina pena!

3 comentarios en “[CAT] La llibertat d’expressió i el Papa Ratzinguer

  1. >Estic completament d’acord. Trobo bastant patètic que no deixin parlar en una universitat, seu per excelència del coneixament, el debat i el pensament, a una persona que apart de ser cap de l’Església és un gran pensador, filòsof i teòleg. Amb actes com aquests demostren que per sobre de les inquietuts per apendre impera la ideologia i la política.Almenys a les universitats no ho haurien de permetre.

  2. >Totalment d’acord, company.Ara, també entenc que és exigible el mateix respecte a la llibertat d’expressió a la jerarquia de l’església catòlica que, amb actes com els que van tenir lloc a madrid ara fa uns dies, sembla que no vagin en aquesta direcció.Petons.

Los comentarios están cerrados.