>Explicant Catalunya a les escoles de Washington

>

Heu explicat alguna vegada en anglès com es prepara el pa amb tomàquet? O què és un calçot? Jo ha vaig fer divendres en una escola pública de Washington davant d’una vintena d’alumnes d’entre 12 i 13 anys.

La Fundació Meridian és una institució sense ànim de lucre que promou l’intercanvi cultural. Entre els molts programes que financen, n’hi ha un que demana a alumnes estrangers que estudien a Washington com jo un parell d’hores per anar de convidat a una escola i explicar els seus països d’origen durant 45 minuts. Al final, contestes preguntes. Quan vaig veure la proposta em va sembla una gran idea que m’enriquiria tant o més a mi que als mateixos alumnes.

Així, durant el temps del lunch de divendres, vaig anar amb dues noies de la Fundació a l’escola Saint Paul a descriure Espanya posant l’accent en la diversitat cultural del país, i en la singularitat catalana, és clar. La senyera, el Barça, la sardana, els calçots, el pa amb tomàquet o la nostra llengua van ser alguns dels temes que vaig explicar.

A la fundació els va agradar la presentació i m’han demanat si puc fer-ne més. Tot sigui perquè ens coneguin millor arreu del mon.

Per cert, amb els calçots em vaig limitar a dir que són “a kind of onions…”. El meu anglès no dóna encara per més.

5 comentarios en “>Explicant Catalunya a les escoles de Washington

  1. >Amic Montecrist,La veritat és que no ho tenia previst, però una de les professores em va demanar un ball tradicional i, és clar, abans que «la jota» o un «chotis», els havia d’explicar la sardana, no?»La sardana és la dansa més bella de totes les danses que es fan i es desfan» (Joan Maragall)George

Los comentarios están cerrados.