>Aznar em paga un gintònic!

>Des que va deixar la presidència, José Maria Aznar s’ha dedicat a l’assessoria internacional i a la docència. Amb la Universitat de Georgetown va signar un contracte de tres anys que ara ha renovat per un any més. Aquesta setmana li tocava donar classes i va demanar a un dels seus col·laboradors que li organitzés una trobada amb estudiants espanyols al seu hotel, cap a quarts d’onze.

Va arribar acompanyat de quatre persones, una d’elles era l’ex president balear Jaume Matas que ara treballa a Washington. El vaig saludar en català, davant la sorpresa d’Aznar que em va oferir una encaixada de mans per preguntar-me si jo era de Mallorca.

No presidente, soy catalán nacido en Tarragona.
Ah, pues muy bien, hombre— em va contestar amb aquella cara fixa que té, amb la que et mira amb una mitja rialla que no saps si se n’enfot. Només li faltava donar-me un cop paternalista al clatell.
Y ¿cuánto llevas en Washington?
Un mes y medio…
—Uuuuh, entonces, eres un pipiolo…
— va contestar-me mirant al sostre tot exagerant la resposta.

Després de saludar als altres set estudiants, varem passar tots al bar per escoltar-lo. El cambrer va prendre nota del què volíem. Cadascú una beguda diferent; ell una copa de vi i jo un gintònic.

—¿Cómo ve Espanya ahora presidente? — vaig demanar-li després d’uns minuts de conversa introductòria sense substància.
Mal, muy mal. Nos hemos metido en un buen lio y España está en una situación muy complicada; gobierne quien gobierne tras las próximas elecciones no lo va ha tener fácil—va resumir sense pausa, com qui té el discurs memoritzat i esperava la pregunta per repetir-lo.

Els estudiants li vam anar demanant que puntualitzes els diferents temes. Va parlar de l’11-M y ETA:

Pero ¿aún cree que ETA estaba detrás del atentado? —, li va dir una noia.
Yo no digo que fuera ETA—li va replicar Aznar—, pero una pandilla de bribones de medio pelo (sic) necesita de una infraestructura y un conocimiento de la realidad del país que es imposible que tuvieran—, va explicar com deixant entendre que ETA va donar cobertura logística a l’atemptat.
El PSOE siguió el juego de los terrorista y utilizó el atentado contra el Gobierno, responsabilizando al PP de la explosión, no a los autores—, va concloure tot repentinant-se la clentxa amb la ma dreta on porta mitja dotzena de polseres de pell i fils de colors.
Ahora las cosas están muy difíciles; el Gobierno ha roto los pactos de la Transición y ha negociado con terroristas, y si pactas con ETA aceptar el resultado de un referendum sin violencia, cómo vas a impedir que Ibarretxe no conovoque un referendum? —, van resumir.

Torna a finals de novembre i diu que ens convidarà a sopar.

3 comentarios en “>Aznar em paga un gintònic!

  1. >A veure nen, tu ets tonto o que??? Aquest paio és un vividor amb cervellet de mosquitet!!! Jajaja!!! Ja m’extranya que no aprofitessis per llençar-li algun punyalet sarcàstic, quina pena, jo no hagués desperdiciat l’oportunitat, t’ho asseguro!!! Jo també crec que algú va donar un cop de mà als de l’11-M, encara que no m’atreviria a assegurar qui amb la seguretat d’aquest personatge.

Los comentarios están cerrados.