>Columbus Day

>Ahir va ser festiu als Estats Units. Des de 1971, el segon dilluns d’octubre és Columbus Day i les escoles, alguns bancs o les oficines federals estan tancades, tot i que moltes botigues o la borsa no. Per mi va ser una bona oportunitat per tornar a l’horari americà després de tres dies a casa.

Columbus Day és la particular celebració dels nord-americans de l’arribada de Cristòfol Colom a Amèrica el 12 d’octubre de 1492. La primera celebració data del 1792 a Nova York, coincidint amb el 300 aniversari del descobriment d’Amèrica, però aleshores no tenia, ni de lluny, un seguiment federal.

La immigració italiana als Estats Units ha celebrat sempre aquesta festa. Commemoren una certa herència Europea i Italiana en “l’experiment federal” dels Estats Units. Amb els temps i els moviments migratoris dels nou vinguts cap a l’oest, altres ciutats del país van anar assumint la festa. No va ser, però, fins el 1937 en que el president Franklin Delano Roosevelt va oficialitzar-la com a festa federal.

Altres països del continent americà també celebren el 12 d’octubre. Sabeu com li diuen a aquesta festa a Veneçuela des de 2002? Dia de la Resistència Indígena.

3 comentarios en “>Columbus Day

  1. >Molt interessant, George. Per aquí la gent sembla haver oblidat que l’origen de la festa de demà: «El Día de la Hispanidad», és l’aniversari del Descobriment d’Amèrica que va suposar un intercanvi (amb molt d’imposició) cultural amb una part del món fins aleshores desconeguda. Ara, aquest mateix dia, en lloc de voler enriquir-se amb altres realitats culturals, la gent es baralla per preservar el seu nacionalisme.

  2. >Susie, a vegades és necessari preservar els valors d’un país quan hi ha risc que un altre te’ls prengui o els elimini mitjançant la imposició.Salut.Per cert, aviam si visites el meu blog…

  3. >Mahatma, pensava que eres un home de pau… jajajaja! Només crec que és millor enriquir-se amb altres cultures que tancar-se en banda (mira, avui m’ha sortit la vena flower power), és clar, segons el cas i el moment…El día menos pensado te visito.

Los comentarios están cerrados.