>Baltimore

>

Aquest dissabte he sortit per primer cop de Washington. El primer cap de setmana que vaig arribar als USA vaig conèixer al David i la Susan, un matrimoni conegut d’un amic de Barcelona. Els dos estan retirants i viuen al nord, a la ciutat de Baltimore (Maryland) en una caseta típica dels suburbis nord americans—de fusta, dues plantes amb jardí i la bandera onejant al balcó. De seguida van insistir en convidar-me a casa seva i, coincidint amb les festes locals, m’hi he escapat.

Baltimore no té cap atractiu més que el seu port, recuperat per la ciutat després d’haver estat una important porta d’entrada per mercaderies al país. Avui és un centre d’oci amb un moll per passejar-hi a la vora de l’aigua, entre restaurants, gelateries o cinemes. La ciutat ha fet un canvi similar al que va fer Barcelona amb els Jocs Olímpics.

Malgrat l’esforç inversor de l’administració local, la ciutat manté una taxa de criminalitat molt elevada. D’acord amb el rànking «Most Dangerous City» (2006), Baltimore és la 12a ciutat més perillosa del país, i la segona si només comptem les ciutats amb més de mig milió d’habitants.

El més interessant de la visita, però, ha estat la constant conversa amb el David i la Susan. Parlar de com ells veuen el seu país i, sobretot, la seva presidència, ha estat enriquidor. Són grans contertulis.

2 comentarios en “>Baltimore

Los comentarios están cerrados.